vrijdag 19 augustus 2022

Donderdag 18 augustus 2022

Zwemmen en rodelen


Vandaag staan twee keuzes van Jasper op het programma: zwemmen en de rodelbaan van Bled. Vanaf het kasteel had hij gisteren een zwemgebied gezien, recht onder het kasteel, met een grote glijbaan en een “wipe-out” in het water. Wel onderdeel van het meer, maar voor dit stuk moet je wel apart entree betalen. Nu komen we deze vakantie bijna geen zwembaden tegen, dus kiezen we vandaag voor het betaalde zwembad. Langs het meer lopen we erheen, wederom met mooi uitzicht op het kasteel. Bij het zwembad pakken we twee ligbedden en zetten ze in de schaduw onder de grote bomen; hier houden we het wel even uit. Na de lunch in het restaurantje van het zwembad gaan Jasper en Hans zich nog wagen aan de “wipe-out” op het water. De lucht begint op dat moment al wel behoorlijk te betrekken….





Net als ze klaar zijn en we besloten hebben dat we weer naar huis gaan en bijna alle spullen ingepakt hebben, begint het uit het niets opeens te stortregenen en keihard te waaien! Iedereen rent naar een veilig (lees: droog) heenkomen. De buienradar leert ons dat het de komende anderhalf uur nog wel blijft regenen en alleen nog maar harder… Anderhalf uur schuilen is ook een beetje veel van het goede, dus we besluiten maar gewoon naar huis te lopen; daar kunnen we ons dan afdrogen en omkleden. De strandhanddoeken omgeslagen lopen we langs het meer en de weg naar boven naar ons huis. Van het rustige meer is niets meer over, het lijkt wel een zee geworden en de bootjes die er op varen, deinen behoorlijk op en neer; daar zou ik niet graag in zitten!


Na een uurtje of twee is het echter weer stralend weer, en besluiten we alsnog de rodelbaan op te gaan zoeken, die we eigenlijk al afgeschreven hadden omdat die niet rijdt bij regen. Rond kwart over zes komen we daar aan, en deze blijkt wel iets drukker dan de andere twee die we al gedaan hebben; wachttijd 45 minuten….  Maar goed, het is mooi weer, en met onze Bled Pass krijgen we het tweede ritje gratis (zonder wachtrij), dus we willen daar wel even voor in de rij staan. Vanuit de stoeltjeslift waarmee je omhoog gaat heb je een prachtig uitzicht over het meer, en we zien zelfs, ver weg op een heuvel, het kerkje waarbij we gisteren pizza hebben gegeten. Twee rodelbaan-ritjes verder is het alweer kwart voor acht en we rijden naar een goed aangeschreven restaurantje in een dorpje even verderop. Dat hebben meer mensen kennelijk gelezen want zonder reservering geen eten… Dan maar gereserveerd voor aanstaande zaterdag, en voor vandaag halen we een superlekkere burger af in Bled en eten die op in ons huis.
De rodelbaan-competitie is overigens gewonnen door die in Kranjska Gora (voor Hans en Jasper) omdat die baan lekker lang was. Bij mij staat Bled op één vanwege de mooie ligging en uitzichten.











1 opmerking:

  1. Weer een schitterende dag. Ook het noodweer is een belevenis moet je maar denken. Lenie

    BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat! Vergeet je naam niet, anders weet ik niet wie je bent!