woensdag 10 augustus 2022

Woensdag 10 augustus 2022

Vertrek uit Veldhoven


Met slechts tien minuten vertraging vertrekken we vandaag uit Veldhoven, voor de eerste etappe op weg naar Slovenië. Dat worden uiteindelijk vijftien minuten omdat ik mijn vestje vergeten ben, maar afijn, best een goede score, voor ons dan toch. Na een half uur komen we er ook achter dat Jasper geen lange broek bij zich heeft, maar dan wordt er niet meer omgedraaid om terug te rijden. Dan maar onderweg een broek kopen als het echt nog lange-broeken-weer wordt.

De reis verloopt redelijk voorspoedig. Het is best druk op de weg, maar geen files. Wel veel wegwerkzaamheden, veel gele strepen op de weg en wegversmallingen, maar het rijdt allemaal goed door. Om kwart over vijf, na precies negen uur, rijden we Füssen binnen. Ons overnachtingsadres, het Maurushaus, bevindt zich hier in het hartje van de oude binnenstad. Dat is even zoeken, want veel eenrichtingswegen en voetgangersgebied, maar uiteindelijk vinden we het en gelukkig hebben ze ook nog een parkeerplaats recht voor de deur. Ons onderkomen, een huis van ruim 700 jaar oud, houdt het midden tussen een bed-en-breakfast en een klein hotel, en de eigenaar hier heeft hart voor zijn werk. Bij het inchecken gaat hij er even goed voor zitten en legt ons met een kaartje van Füssen erbij uit wat er allemaal wel niet te doen is in de omgeving. Een half uurtje later…. zijn de koffers boven en na even uitrusten van de lange rit lopen we het oude centrum van Füssen in om de straatjes te verkennen en een restaurant te zoeken om te eten. 









  


Uiteindelijk gaan we zitten bij een restaurant aan de rivier waar we de oude favoriet flammkuchen bestellen en een bordje frites om te delen :-)



De zon gaat mooi onder boven de rivier en na een afsluitend ijsje bij een ijscafé lopen we terug naar ons hotel, dat ik nog net in de schemering op de foto kan zetten. Hans en Jasper sluiten af met een aflevering uit de serie “Stranger Things” die ze deze vakantie aan het bingen zijn, en ik kan mooi even typen en foto’s uitzoeken.  Daarna lekker slapen na een lange reisdag!