woensdag 31 augustus 2022

Dinsdag 31 augustus 2022

Afsluiten met dag Europa-Park


Om de vakantie goed af te sluiten, knallen we de laatste dag nog een bezoek aan Europa-Park erin :-) Niet de héle dag, want met een abonnement maakt dat niet zoveel uit, en we komen nog wel een keer terug, dus we hoeven niet persé tot het einde te blijven. Rond negen uur zijn we bij het park, en we hebben meteen een virtual line te pakken om kwart over negen. Even doorlopen dus, en dan kunnen we bij de eerste achtbaan alvast weer de wachtrij voorbij lopen. Vervolgens nog een paar strategische virtual lines en attracties met korte wachtrijen en tegen twaalf uur hebben we al flink wat dingen gedaan. Het is ook best rustig in het park, lange wachttijden waren er nergens. Dan is het tijd voor even rust tijdens de acrobatische show in het theater in Italië. Jasper en Hans lopen daarna weer naar twee achtbanen en ik stel me strategisch op voor de parade van het park, die hebben we nog nooit gezien.

Nog wat attracties en wat uren verder, vinden we het om vier uur wel mooi geweest en we lopen terug naar de parkeerplaats en pakken de auto terug naar de camping. Bij het pontje moeten we vandaag ongewoon lang wachten, maar dat zal misschien komen omdat het spitsuur is, en veel mensen van werk in Duitsland naar hun thuis in Frankrijk gaan. Volgende keer dus niet rond half vijf bij het pontje zijn…

Terug op de camping hebben we ze geteld, en blijken we 23 attracties/shows gedaan/gezien te hebben in zeven uur. Dat is een goede score. Een paar foto’s van de dag:



Frankrijk gezien van de hoogte van de Euro-Tower:



Blue Fire, Jaspers favoriete achtbaan:



Italiaanse plein:






Europa-Park theater, waar de acrobatische show plaatsvond:



Europa-Park parade:











En tot slot het pontje over de Rijn:



‘s Avonds gaan we op zoektocht naar een restaurantje, want het halve dorp schijnt hier gesloten te zijn op woensdagavond… Uiteindelijk vinden we in het buurdorpje Boofzheim een restaurant dat wel open is en waar we privé bediening hebben, want er is niemand. Maar toch was het eten wel lekker. Weer terug op de camping pakken we vast zoveel mogelijk in, want morgen moeten we toch echt weer richting huis… Maar voor deze omgeving is het: tot volgende keer! 











1 opmerking:

Superleuk als je een reactie achterlaat! Vergeet je naam niet, anders weet ik niet wie je bent!