maandag 15 augustus 2022

Maandag 15 augustus 2022

Soca river vallei


Vandaag gaan we alsnog de Soca rivier bezoeken, via de weg die we gisteren gemist hebben, omdat we een alternatieve route moesten rijden naar Bovec. Vanuit Bovec rijden we gewoon een stukje terug op de oorspronkelijke route en komen zo alsnog bij een aantal mooie stopplaatsen/wandelingen langs de Soca rivier. Deze rivier is prachtig aquablauw van kleur en stroomt over fotogenieke rotsen en door kloven heen.

De eerste stop is in de Lepena vallei, waar een een flinke klim door het bos ons bij diverse waterpartijen en watervallen brengt. 











Daarna nog een klein stukje verder langs de weg, en dan komen we bij de kleine Soca Gorge (Mala Korita) en de grote Soca Gorge (Velika Korita), met enig gevoel voor overdrijving ook wel de Grand Canyon of the Soca genoemd. Hier bevindt zich de grootste kloof die door de De Soca rivier is uitgesleten. Vanaf de (hang)bruggen bij beide plekken en beneden op de rotsen heb je een prachtig zicht op het helderblauwe water van de Soca rivier. 

Velika Korita (great Soca Gorge)





Mala Korita (small Soca Gorge)




Dan wordt het tijd om terug te gaan naar ons hotel, zodat we even wat kunnen lunchen en uitrusten voordat Jasper en Hans in de middag gaan raften. Van half vier tot half zeven zijn ze daarmee onder de pannen. Ze zaten met vier mensen totaal in het bootje, dus het was hard werken! De rafting company maakte foto’s, dus dat is een leuk aandenken.







Redelijk op tijd naar bed vanavond, want morgen vertrekken we naar Bled, dus weer een volle reisdag voor de boeg.