dinsdag 30 augustus 2022

Dinsdag 30 augustus 2022

Dambach-la-Ville 


Nog steeds even rustig aan vandaag; Hans is snipverkouden, dus heel de dag op pad, daar staat zijn hoofd niet naar. De rondrit langs drie dorpjes in de Elzas die we eerst gepland hadden, laten we daarom voor nu even voorbij gaan. Dan hebben we nog wat dorpjes te wensen over als we weer teruggaan deze kant op (voor Europa-Park). Wel wordt er weer gelezen en een spelletje gedaan. Na de lunch gaan de mannen nog even met hun banden het meer op. 


Aan het einde van de middag rijden we naar het dorpje dat we oorspronkelijk als derde van de rondrit op de route van vandaag hadden staan, Dambach-la-Ville. Die is het dichtste bij de camping en daar zijn we met een half uurtje rijden. We lopen door een paar straatjes in het oude centrum en kijken even binnen bij de kerk van het dorpje. De huizen in deze dorpjes in de Elzas zijn zo mooi van kleur! De bewoners doen ook vaak extra moeite om de huizen en straatjes mooi aan te kleden met bloemen.








Ook bezoeken we het kapelletje Saint-Sébastien dat op de heuvels tussen de wijngaarden ligt. Van boven heb je een mooi uitzicht op het dorpje Dambach la-Ville. Binnenin staat mooi houtsnijwerk bij het altaar en achter in de tuin bevindt zich een ossuarium, oftewel “das Beinhaus” in goed Duits. Er doen verschillende verhalen de rondte over de herkomst van de botten en schedels die er liggen. Sommigen zeggen dat ze van mensen waren die aan de pest overleden zijn, maar ook wordt gezegd dat ze van begraafplaatsen in de buurt komen. Helemaal duidelijk is het dus niet, maar er ligt wel een flinke berg…







Daarna rijden we naar een buurdorpje, Epfig, want we hebben Jasper beloofd om deze avond nog flammkuchen te gaan eten, en het enige restaurant in Dambach-la-Ville waar we dat kunnen krijgen, is vanavond gesloten… De tourist-information zei dat er in Epfig ook een goed restaurant voor flammkuchen zit, en gelukkig is die wel open. Dus Jasper krijgt zijn vurig gewenste avondeten. Daarna rijden we weer naar de camping en gaan op tijd naar bed voor de laatste dag Europa-Park morgen.


1 opmerking:

Superleuk als je een reactie achterlaat! Vergeet je naam niet, anders weet ik niet wie je bent!